Pirunkorven Pyrytys


Kuvien © Suomen Hippos / Eero PerttunenVirallinen nimi Pirunkorven Pyrytys Koulutus Ko: HeA Re: 110cm Me: 100cm Irt: 120cm CIC1
Kutsumanimi Pyrytys Painotus Kenttäratsastus
Syntymäaika/ikä 5.12.2013/6v.
(3 vuotta, 5.1.2014)
Omistaja Jazzumi VRL-09387, Wild Horse Ranch
Sukupuoli Ori Kasvattaja Pirunkorpi
Säkäkorkeus 148cm Statiikka -
Väri/merkit Rautias Rek.nro. VH-
Rotu Suomenpienhevonen Saavutukset -

Arvonsatunteva ja ylevä herrasmies jolta löytyy käytöstavat ylpeästä yleisilmeestä huolimatta. Kovasti isäänsä tullut Pyrytys on eleiltään jalo ja elegantti, lähes kuin kuninkaallinen, ainakin omassa mielessään. Myös ääneen tervehtiminen on muodostunut Pyrytyksen tavaksi, se hirnahtaa heti aamutuimaan tervehdyksensä aamuruokkijoille ja tervehtiessään tutuimpia käsittelijöitä, herra hörisee matalasti. Tästä pojasta näkee jos se pitää josta kusta, koska jos se ei pidä, on kohtelu sen mukaista eli nuivaa. Yleensä tästä ei ole pelkoa, kun Pyrytys leimaa ihmisen itselleen ilmaksi vain jos tämä kohtelee sitä sopimattomasti, kovakouraisesti tai ylimielisesti. Vaikka ori itse on niin kovin arvokasta ja kuninkaallista ei se heittäydy koskaan ylimieliseksi ystävällistä ja tasa-arvoisesti kohtelevaa ihmistä kohtaan, vaan toimii itsekin mieluiten tasa-arvoisena.

Ratsastaessa Pyrytys on kevyt ja sulavaliikkeinen, vaikka varsinkin kisatilanteissa herra mielellään esittelee elegantteja liikkeitään ja elehtii kuin pahainen komeljanttari, ei se silti ole pois kuulolta vaan tottelee heti ratsastajan apuja. Tässäkin ori on kuitenkin hyvin tarkka millaiset avut se suvaitsee, itse niin herkkänä ja kevyenä ratsuna, Pyrytys vaatii kevyet ja huomaamattomat avut. Näillä toimiva ratsastaja saakin tästä suokista mitä upeimman ratsun itselleen, koska Pyrytyksella on hyvä työmoraali ja keskittymiskyky huipussaan, koska se rakastaa esiintymistä ja taitojensa näyttämistä.
Taidoiltaa ori on hyvin monipuolinen ja soveltuukin sen vuoksi kenttäratsuksi erinomaisesti, raudanlujat hermot ja tasaisuus auttavat kouluradalta esteille ja maastokokeeseen. Pyrytys ei säiky oikeastaan mitään, vaan suhtautuu tyynen rauhallisesti yllättäviinkin sattumuksiin. Maastoilu on erittäin lähellä orin sydäntä ja se liikkuukin maastossa kuin maastossa tottuneesti ja varmajalkaisesti nautiskellen luonnon rauhasta.


i. Pyryttäjä
sh, 158cm, prt
KTK-III, KRJ-I
ii. VIR MVA Ch Pyyhältäjä
sh, 157cm, prt
KTK-I, KRJ-I
iii. Iltahämärä
sh, 159cm, prt
iie. Sydänjuuri
sh, trt
ie. VIR MVA Ch Marine
sh, 161cm, tprt
KTK-II
iei. Houkuttamaton
sh
iee. Marinetta
sh
e. Taikakuun Kullava
sph, 143cm, rt
ei. Kullervo
sph, 141cm, prt
KTK-III, KERJ-II
eii. Aapeli
sph, 140cm, m
eie. Kukkaistyttö
sph, 137cm, trprn
ee. Heljän Saturniina
sph, 145cm, hpm
KERJ-II
eei. Suihkeen Soturi
sph, 146cm, m
eee. Heljän Sankaritar
sph, 143cm, hpm

00.00.0000 rotu-skp. varsa (i/e)


Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
00.00.00 Talli laji luokka 0/0
Ulkoasun © Veikkalay 2009, muokkaus © Jazzumi (väliotsikot, värit)

Information on these pages is not related to the photograph of the horse! This is a SIM-game horse, which means that everything is imagination!

Virtuaalihevonen / a SIM-game horse